Články o: Platby

Jak fungují kredity




Co to jsou kredity?


Kredity jsou virtuální měna, kterou se u nás platí za kontakty na zákazníka. Oproti jiným portálům, kde řemeslníci platí za to, že si mohou zobrazit kontakt na zákazníka a ten kontakt může získat spousta firem, u nás je to jiné.
Maximálně 4 řemeslníci mohou projevit zájem o poptávku. Zákazník se pak rozhoduje na základě nabídek s kým chce jednat a jestli si chce s firmou vyměnit kontakty.
Za pouhé odeslání nabídky kredity neplatíte. Jsou rezervovány do doby, než si zákazník zobrazí vaše kontakty.
V případě, že dojde k výměně kontaktů, se rezervované kredity odečtou.
Pokud zákazníka vaše nabídka neupoutá a kontakty si nezobrazí, kredity se vám automaticky vrátí. (Neplatí pro poptávky s označením Kontakty hned, tam získáváte kontakt automaticky, protože si zákazník např. nepotřebuje vybírat z nabídek, ale potřebuje rychlé řešení svého problému.)

Tomu, že zákazník projevil zájem o kontakty na firmu, říkáme příležitost. Jestli tuto příležitost proměníte v zakázku už záleží na vašich schopnostech, referencích, kvalitě nabídky atp. Obecně platí, že čím víc nabídek dáte, tím více jich nakonec můžete vyhrát - nenechte se proto odradit neúspěchem! Průměrně byste měli vyhrát min. každou 4. poptávku k realizaci.

Počet vašich dostupných kreditů se dozvíte po přihlášení v pravém horním záhlaví.




Jak nakoupit kredity výhodněji?


V neplacené verzi Free vychází 1 kredit na 25 Kč (bez DPH). Máme ale i výhodnější varianty a to zejména pro aktivní řemeslníky a firmy, kteří se rozhodli využít benefitů jednoho z ročních předplacených Programů. Více o Programech se dozvíte v nápovědě níže.

“Chcete se o nejvhodnějším Programu pro vás pobavit osobně? Rádi vám s výběrem poradíme!” radí Radka z NejŘemeslníků.

Zákaznickou podporu můžete kontaktovat každý všední den od 9:00-17:30 na telefonních číslech nebo emailu uvedeném na této stránce.

Všechny ceny jsou bez DPH

Expirace a prodloužení platnosti kreditů


Kredity mají automaticky nastavenou platnost dvanáct měsíců. Jejich expiraci lze ale prodloužit dokoupením dalších kreditů, tak s dobitím neotálejte! Na vypršení platnosti kreditů vás samozřejmě upozorníme a to prostřednictvím emailu. Platnost kreditů také snadno zkontrolujete na stránce Mé platby.


Vrátíte mi kredity, když nedojde k realizaci zakázky?


Ze statistik víme, že uživatelé nerealizují zakázku domluvenou přes Nejřemeslníci jen výjimečně. A že na uskutečněných zakázkách vyděláte mnohem více než kolik stojí, když to občas nedopadne. Kredity proto v podobných situacích nevracíme.

Dříve jsme si totiž účtovali 3 % z dokončené zakázky. Přešli jsme ale na jednodušší systém, kdy platíte kredity za výměnu kontaktů. A realizované zakázky díky tomu získáváte za poloviční cenu. (Jak zjistím, kolik mě zakázky stojí?)

Nejřemeslníci jsou marketingový kanál. Když zaplatíte za reklamu třeba na Facebooku nebo na Googlu, výsledky vám negarantují. Díky obchodnímu modelu Nejřemeslníků ale za utracené peníze získate více zakázek než za propagaci jinde.

Mrzí nás, pokud domluva se zákazníkem tentokrát nedopadla a do budoucna přejeme spoustu skvelých zakázek.

Jak zjistím, jestli se mi Nejřemeslníci vyplatí?


Nejřemeslníci evidují statistiky o tom, kolik vám poptávky vydělávají a kolik vás stojí jejich získání. Objevit je můžete následovně:

1) Přejděte na přehled poptávek. Z hlavní stránky se tam dostane kliknutím na tlačítko poptávky, které je vpravo v horním menu.



2) Na přehledu poptávek se objeví nové možnosti. Vpravo pod menu proto objevíte toto tlačítko:



Když na něj kliknete, zobrazí se vám statistiky za posledních 12 měsíců. Přehled vypadá následovně:



Můžete tak zjistit, kolik jste díky Nejřemeslníkům vydělali, kolik vás to stálo a kolik % z vašeho obratu jste utratili na získání zakázek.

Z našich statistik vyplývá, že se nákladovost u většiny řemeslníků pohybuje okolo 1,5 %. Pokud by to ve vašem případě bylo výrazně více, ozvěte se naší zákaznické podpoře. Poradíme vám, jak zakázky získávat levněji.

Aktualizováno dne: 01/11/2022

Pomozte nám zlepšovat seznam dotazů i pro ostatní zákazníky. Pomohla Vám odpověď při řešení Vašeho požadavku?

Podělte se o svůj názor

Zrušit

Děkujeme Vám za Váš názor.